Megoldás zsíros hajra!

Unod már a túl gyakori hajmosást? A megoldás itt van előtted!

A zsíros haj és fejbőr nagyon gyakori – nőket és férfiakat egyaránt érintő – probléma, minden harmadik embernek gondot okoz a gyorsan zsírosodó haja.Ha napi szinten vagy minden másnap hajat kell mosnod, akkor te is ezt a tábort erősíted, és biztos minden terméket kipróbáltál már, amit csak lehetett.

Mitől zsíros a hajam?

Minden egyes hajszál tövében található egy faggyúmirigy, amely normális működés esetén azért felel, hogy a haj fényes, selymes tapintású és vízálló legyen.
A képződött faggyú mennyiségétől függ, hogy például az arcbőrünkhöz hasonlóan milyen állapotú: zsíros, normál vagy száraz. A faggyúmirigyek által termelt faggyú a szőrtüszőn keresztül jut ki a bőr felszínére, és ott több funkciót is betölt. Ez az egyébként víztaszító „anyag” védi a fejbőrt a szennyeződésektől és a széltől, puhán tartja a hámréteget, véd a külvilág viszontagságaitól. A felszínre jutott faggyú a hajszálakra kerülve simává, hajlékonnyá, ellenállóvá varázsolja azt, és biztosítja a megfelelő víztartalmat is.
Nyáron azért érezzük úgy, hogy jobban zsírosodik a hajunk, mert az izzadság részben eltömíti ezeket a mirigyeket, amelyek erre túlzott faggyútermeléssel reagálnak. Ugyanez az oka a téli, túlzott hajzsírosodásnak is.

A vastag, kötött sapkák alatt is beizzad a fejbőr, ezáltal ismét „túlműködnek” a faggyúmirigyeink.

A probléma akkor kezdődik, amikor ez a mirigy túlságosan sokáig működik intenzíven és a kelleténél jóval több faggyút termel.

A zsíros haj problémájával küzdők már a hajmosás után tapasztalhatják a tüneteket: a haj zsíros tapintású, tartását elvesztette, rásimul a fejbőrre. Nehezebben formázható, csapzott és igénytelen benyomást kelt.
Ha a zsíros réteg sokáig megmarad a fejbőrön, a hajkorona is bezsírosodik, megjelenhet a zsíros korpa és hajhullás is kialakulhat.

A zsíros haj oka lehet örökletes, kiválthatja a stressz, a szennyezett levegő és a hajápolási termékek nem megfelelő használata vagy minősége.

A faggyúmirigyek működéséért a hormonok és a vegetatív idegrendszer felel, és az öröklött hajlam nagyon sokszor befolyásolja.

A túl zsíros hajért általában a férfi nemi hormon, az androgén felelős. Ez a hormon a női szervezetben is jelen van, gondot akkor okoz, ha aránya a női hormonokhoz képest (ösztrogén) megnő, és ez hajzsírosodást és hullást okozhat.
Sok esetben azonban mi magunk vagyunk felelősek a hajunk túlzott zsírosodásáért, például nem megfelelő hajápolási szokásainknak köszönhetően.
Fontos a hajunk állapotának megfelelő kímélő, tisztító sampon választása. A nem ideális, vagy túl erős sampon az ellenkező hatást válthatja ki, a fejbőrünk még jobban fog zsírosodni.

A túl gyakori hajmosással is óvatosan kell bánni, mert ez is fokozhatja a faggyútermelést.

Legideálisabb hetente maximum kétszer hajat mosni.
De az életmód megváltoztatásán is érdemes elgondolkodni.

Ugyanis a zsíros és szénhidrátdús étrend is felelős lehet a fokozott faggyútermelésért, míg a túl sok fehérje és az egyébként nélkülözhetetlen vitaminok túladagolása is befolyásolja a hajhagymák működését.

Bármi is legyen az oka elhanyagolni nem szabad, mert idővel a haj elvékonyodásához és hajhulláshoz vezethet.
A túl sok zsír nem csak a hajszálakon jelentkezik, hanem visszafolyhat a szőrtüszőbe is, ahol megkeményedik és gátolja a hajhagyma oxigén- és tápanyagfelvételét. Itt megvastagodva zsíros korpa formájában kiváló táptalajt képezhet különböző gombáknak, mikrobáknak.
A zsíros haj sokszor töredezett, száraz hajvéggel jár együtt, ugyanis a haj tápanyag csatornája ilyenkor szinte üres.

Ekkor sokan esnek abba a csapdába, hogy a száraz hajvégekre elkezdenek különböző termékeket használni, amik rendszerint tovább fokozzák a fagyú termelést és az ördögi kör kezdődik elölről.

Mi akkor a tökéletes megoldás a zsíros hajtő, száraz hajvég problémára?
A Sentiree Hair Master hajregeneráló oldat különleges hatóanyagai visszaállítják a fejbőr semleges ph értékét, megtisztítják a zsíros lerakódásoktól, ezáltal a hajhagymák ismét hozzájutnak a rendes működésükhöz szükséges vitaminokhoz, tápanyagokhoz.

Már 2-3 hét után érezhető lesz a változás, a haj erősebbnek, ragyogóbbnak fog tűnni és a zsírosodás mértéke is csökkenni fog. További használat során a fejbőr teljesen megújul, és elég lesz egy héten akár egyszer hajat mosni!